Skip to main content
We are renovating the ROTO ECO website for you. As a result, some features may be disabled.

Nagrajena pametna ROTO čistilna naprava

nagrada za razvoj pametne čistilne naprave ECO BOX SBRQ

Nagrajena pametna ROTO čistilna naprava

Na sejmu Dom v Ljubljani, kjer podjetja že oseminpetdesetič predstavljajo vse za gradnjo in prenovo, letos razstavlja 528 podjetij iz 26 držav. Na slovesnem odprtju so podelili nacionalni okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu dvem slovenskim inovativnim podjetjem: ROTO in LUMAR.

Nagrajena pametna ROTO čistilna naprava

Pomursko podjetje ROTO je bilo nagrajeno za razvoj pametne čistilne naprave ECO BOX SBRQ z mobilno aplikacijo, kjer lahko uporabnik preko oddaljenega nadzora spremlja delovanje ROTO cistilne naprave iz svojega mobilnega telefona ali tablice. Podjetje LUMAR je bilo nagrajeno za sistemsko rešitev skoraj nič-energijske hiše. Nagradi Znak kakovosti v graditeljstvu sta Nuši Pavlinjek in Marku Lukiču podelila Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča Ljubljana in dr. Marjana Šijanec Zavrl iz ZRMK. 

RoWeb mobilna aplikacija, ki je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Mikro Medica, ki je pravtako član skupine ROTO, omogoča oddaljeno upravljanje in nadzor delovanja čistilnih naprav preko mobilnih telefonov in tablic. Gre za praktično in koristno aplikacijo, ki uporabniku na enostaven način omogoča stalni vpogled v delovanje čistilne naprave ter s tem oddaljeno spreminjanje parametrov čiščenja odpadne vode kjer koli in kadar koli. Prednosti aplikacije se kažejo tudi v optimizaciji stroškov obratovanja in vzdrževanja. Aplikacija temelji na naprednih svetovnih komunikacijskih standardih. Zaradi tega je uvrščena v sam vrh kakovosti in varnosti delovanja in predstavlja pomembno informacijsko prelomnico za uporabnika čistilne naprave. Več na www.roto.si